Tuuppa dokumentoitu myös Luonnetestissä

Perinteiseen tapaan käytimme myös Tuupan Luonnetestissä sen saavutettua minimitesti-iän kaksi vuotta. Testipaikka saatiin Muhokselle. Tuomarina arvostettu ja tutuksikin tullut, koirien parissa paljon kokenut ja nähnyt Reijo Hynynen ja tuomariparina meille uusi tuttavuus Leena Berg.

Paikalle saavuttiin aikataulukirjeen mukaisesti, noin tuntia ennen arvioitua testiaikaa. Kuitenkin kun ajoimme pihaan, saimmekin siirtyä testiin heti kun vain olimme valmiina. No, tuttu systeemi, joten ei kun tuumasta toimeen. Kameramiehenä toiminut Juha koki tilanteesta jonkin verran haasteita ja ne tilanteet näkyvät ajoittain tuossa videotallenteessa. 

Anyway testi sujui sukkelasti kaikilta osin ja lopputulos sellainen, kuin itsekin olen arvioinut Tuupan olevan. YouTubeen tallennettu testivideo löytyy täältä sekä Tuupan omalta kohdalta (Koiramme nyt)

Tästä on nyt erinomaisen hienoa edetä kohti jopa jalostuskoiran uraa. Ainakin itse olemme siinä määrin Tuupan ominaisuuksiin tyytyväisiä, että mielellämme haluamme siitä myös jälkeläisiä. Ensi syksyn metsästys- ja koekauden jälkeen saattaa meillä käyttiscockerin pentuja olla. Enää en kokemuksista oppineena mainitse, että suunnitelmien mukaan, vaan käytän sanoja unelmat ja toiveet. 

Kommentit