Käyttölinjaisen näyttelyreissu

Mutkun virallinen Käyttövalion arvon viimeistely oli näyttelytulosta vaille valmis. Nyt voin todeta, että ei ole enää, vaan perhetiimimme neljäs Käyttövalio on nyt totta.

Näyttelyyn valmistauduttiin piipahtamalla yhdessä MatchShowssa, kun kannatettiin MEJÄ-porukoiden varainkeräystä MEJÄ-SM -tapahtumaan, joka tänä syksynä on täällä pohjoisessa Suomessa. Käytiin myös Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerhon näyttelytottumusharjoituksessa, joka järjestettiin torstaina lähes naapuirissamme, tutun iltalenkin varrella.

Siihen vielä korvien ja käpälien siistiminen edellisenä viikonloppuna sekä turkin pesu edeltävänä iltana. Fleeceloimi pesun jälkeen päälle ja aamulla sen poisto. Muuta ei tarvittu. Siitä sitten vain ajo näyttelypaikalle Oulun NORD-näyttelyyn, johon puolalaiselle tuomarille Supronowicz Malgorzata ilmoitettu 20 cockeria. Sain myös tietää, että tuomari on siviiliammatiltaan eläinlääkäri.


Kiva oli pitkästä aikaa nähdä ennestään tuttuja cockeriharrastajia kehän laidalla. Ja katsoa cockereita, joiden taso ilahdutti kyllä silmääni. Tasapainoisia, hyvin liikkuvia ja iloisia koiria olivat kaikki.  Erilaisiahan ne ovat näihin käyttölinjaisiin verrattuna, mutta erilainen on niiden tavoitetasokin. Näyttelypalkinnoissa on laaja skaala ja erilaiset koirat saadaan rotumääritelmän puitteissa hyvin laitettua paremmuusjärjestykseen.

Alla ystäväni Kirsi Tervon kännykällä kuvaama video käyttöluokan kierroksestamme.
Mutku sai meille riittävän arvosanaan H=Hyvä ja kirjallisen arvostelun: Typical working spaniel. Quite strong head, earset low enough. Rather short on legs. Could have more withers. A little long back. Well angulated rear. A little loose elbows. Moves with energy. Could have more coat"


Kommentit