Kohti loppuvuotta

Avasin uuden blogin tänne. Entiseen blogiini alkoi tulla ei-toivottuja ominaisuuksia, mm mainoksia, joista ei pääse eroon. Kokeilen jatkaa kirjoittelua täällä, joten tervetuloa! Yläpalkissa on linkki entiseen blogiin, jossa voi joskus käydä lukemassa vanhojakin juttuja.

Pikkuhiljaa tämäkin, ihmeellinen vuosi, alkaa lähestyä loppuaan. Toivottavasti seuraavan vuoden aikana pääsemme tästä pandemiasta eikä uutta vastaavaa tilannetta tule. Myös minunkin työssäni hyödynnetään enenevissä määrin etätyömahdollisuutta. Se tarkoitti blogijuttuihin aika lailla pienempää päivitysmäärää. Arkityössä koneen ääressä viettettyjen tuntien määrää ei enää vapaa-aikana halunnut lisätä. 

Blogia pidin vuodatus.netissä peräti 12 vuoden ajan ja tein sinne kaikkiaan 296 päivitystä. Keskimääräinen kävijämäärä vuorokauden aikana on ollut 50-100 (sivunäyttöjen määrinä laskettuna). Joskus tuli 500 näyttöjen piikkejä. Suurin näyttömääräpiikki on ollut peräti 1500. Kirjoittamisesta tykkään ja jos näille innostuneita lukijoita edelleenkin löytyy, niin mikä ettei tätä jatkaisi. Päivitetään formaattia ja jatketaan!

Mutkun kanssa saimme ns äkkilähdön Keski-Suomen Spanielikerhon SPME-kokeeseen Joroisille 29.11. Näin korona-aikaan on mahdollista anoa virallisia kokeita aiempaa sujuvammin. Nopeasti saatiin 12 koiran ja kahden tuomarin (Juha Lindroth ja Jonas Kaarlenkaski) koe pystyyn. Samalla päästiin testaamaan uusia koemaastoja ja koepaikkaa mahdollisesti tuleviakin kokeita ajatellen. Siihen hommaan Torstilan Kartano sopii kyllä hyvin. Isäntäväki oli mukavasti koejärjestelyissä mukana, samoin paikallinen metsästysseura Paroisen Jukan ja Jurvaisen Laurin johdolla. Myös Korona-rajoituksia noudatettiin fiksusti.


Keli oli marraskuisen kolea ja sadettakin erillä saatiin. Se ei päivän sujumista haitannut. Valokuvia eriltä ei sen vuoksi ole. Ulkona liikkuminen piti ihmiset ja koirat sopivan lämpiminä. Koetapahtumia oli erillä paljon ja tulosluettelo sen mukaisesti monimuotoinen. Tarkemmin voi kurkata tästä linkistä https://jalostus.kennelliitto.fi/frmTapahtuma.aspx?Id=312021 

Mutkun työskentelyyn ei voi olla kuin tyytyväinen. Niin hienosti se oli rauhallinen kulkiessamme oman ryhmämme mukana. Ja kun suoritusvuoro tuli, suuntautui koko energiavarasto asianmukaiseen ja energiseen työskentelyyn.  Oikein oli taas nautinto seurata sen tekemistä sekä viestintää tulevista tilanteista. 

Ylösajoja saatiin kaikkiaan kolme. Kahteen ensimmäiseen ne tulivat kuin tarjottimella minulle, mutta ei sitten kuitenkaan molemmilla sivuilla kulkeneille ampujille. Niistä ei saatu pudotusta ja noutoa. Jos asetta olisin itse kantanut, niin olisin saanut oivan tilaisuuden ampua niistä ohi :) Toisella erällä saatiin hieno ja kokonainen lintutyö koiralle. Silloin etenimme jokirannan heinikkoa, joka oli aivan erinomaista spanielin hakumaastoa sopivan kasvipeitteisyytensä ansiosta. Mutku teki siinä kohtaa täydellistä hakua, josta myös tuomarinamme toiminut Juha Lindroth kovasti piti. Työskentely johti hienoon fasaanikukon ylösajoon, joka saatiin pudotettua kauas heinikkoon. Siitä koiralle tuomarin luvan jälkeen suoraviivainen lähtö noutoon. Hetki meni linnun sijaintia etsiessä, mutta sen Mutku teki omatoimisesti ja tehokkaasti. Linnun löydettyään se teki nopean palautuksen suoraan käteeni. 

Maasto-osuuksien jälkeen maistui lämmin keittolounas. Sen jälkeen olikin tulosten luku. Mutkun tulos VOI 1 pisteillä 86 luettiin päivän viimeisenä ja palkittiin päivän parhaana. Kyllä olin tyytyväinen, että saimme Mutkulle taas omaa tasoaan vastaavan koetuloksen ilman huonoa jahtituuria, joka Soinin toisena koepäivänä meille tapahtui. Tämä on hieno laji, jossa riittää jännitystä ja monipuolisia tilanteita joka kerta. Hienosti päättivät koekautensa myös Multifarious Mr Bean kolmanteen VOI 1 -tulokseen ja hyväsukuinen brittituonti Glenugies's Exception ensimmäiseen AVO 1-tulokseen. Ja pakko kyllä mainita, että leikkimielinen kisa cockerit vs springerit voitettiin tällä kertaa selityksittä!


Joroisten kokeeseen osallistunut pirteä ja iloinen cockeriharrastajaväki yhteiskuvassa. Tästä on niin hyvä jatkaa ensi vuoteen!




Kommentit

Lähetä kommentti