Tietoa meistä

Yhteystiedot: karlstromtiina@gmail.com 
Kotipaikka: Kempele (Pohjois-Pohjanmaa)

Kennelnimemme Fieldlan on aloittanut koirien kasvatustyön vuonna 1970. Työn aloittivat Juhan vanhemmat Kirsti ja Eero Karlström. Kasvatustyö oli pienimuotoista, mutta varsinkin tiibetinspanieleissa korkeatasoista. Sen tuloksena on saavutettu mm. Suomen Kennelliiton Vuolasvirta-palkinto.

Kennelnimeen liittyy tarina. Nimi Fieldlan ei tarkoita mitään. Sen piti tarkoittaa. Sen oli tarkoitus olla englanninkielinen käännös kotipaikastaan, Oulun Välivainiosta ja suunnitteluvaiheessa se kirjoitettiin muodossa Fieldland. Kun kennelnimianomus lähti Suomen Kennelliittoon, oli viimeinen d-kirjain pudonnut pois. Eeron, joka ei osannut sanaakaan englantia, mielestä se oli vaikean tuntuinen sanan lopussa ja vaikea lausua, joten hän päätti jättää sen pois. Suomen Kennelliitto myönsi kennelnimen sellaisena kuin se oli anottukin.


Koirat vasemmalta KANS MVA, FI KVA Lochranza Peer Gynt ja tyttärensä FI KVA Fieldlan Beauty, KANS MVA, FI KVA of Zlazano Antanamexia ja KANS MVA, FI KVA of Zlazano Manzamalesia

Ensimmäinen Fieldlan-pentue näki päivänvalon kun perheen ensimmäinen koira, cockerspanieli of Zlazano Melon sai pennut. Parhaiten Kirstin ja Eeron kasvattamista cockerspanieleista menestyivät Melonin tytär FIN KVA Fieldlan Snow-White, Snow-Whiten tytär FIN KVA Fieldlan Beauty sekä Beautyn tytär FIN & S MVA Fieldlan Bumble-Bee, om. Paula Kangassalo, kennel of Zlazano. Huom. tuon ajan KVA-koirat valioituivat suurilta osin metsästyskoirien jäljestämiskokeesta, kuten nämäkin. Vuonna 1980 hankittiin FIN MVA Casemate Happy Event, joka jätti mm. tyttären FIN MVA Fieldlan Beauty Mell-O-Dee, om. Anja Puumala, kennel Leavenworth.


FIN MVA Fieldlan Beauty Mell-O-Dee

Tiibetinspanieleissa saavutettiin alenevassa polvessa kolmen polven terve ja hyväluonteinen valionarttulinja. Linja alkoi kennelin kantanartusta KANS & POHJ MVA, V-75 of Zlazano Zeelia, jonka tytär oli KANS & POHJ MVA Fieldlan Fatima, Fatiman tytär POHJ MVA, V-79 Fieldlan Minya ja Minyan tytär FIN MVA Fieldlan Cosette. Eeron poismenon myötä kyseinen linja sammui, mikä näin jälkeenpäin harmittaa.


KANS MVA Fieldlan Fatima BIS Rovaniemi 1971

Eero ja Kirsti harrastivat kenneltoimintaa monipuolisesti ja innokkaasti. Molemmilla oli metsästyskoirien jäljestämiskokeen ylituomarioikeudet ja Eerolla lisäksi spanielien taipumuskokeen ylituomarioikeudet Lisäksi he toimivat aktiivisesti sekä Pohjois-Suomen Spanielikerhossa että Pohjois-Pohjanmaan Kennelpiirissä. Työstään Eerolle on myönnetty Suomen Spanieliliiton viiri. Kirstille puolestaan on myönnetty Suomen Kennelliiton hopeinen ja Suomen Spanieliliiton kultainen ansiomerkki. Eeron yllättävän poismenon jälkeen kasvatustyö kennelissä laantui, mutta koiria pidettiin edelleen rakastettuina perheenjäseninä.

Vuonna 1989 Fieldlan-kennelnimi siirtyi Juhan ja Tiinan omistukseen ja kasvatustyö on jatkunut cockerspanieleilla.


Koirat vasemmalta alkaen FIN J&MVA Leavenworth French Song ja tyttärensä/tyttären tyttärensä FI JVA Fieldan Crescendo, FI J&MVA Fieldlan Blue Song ja Fieldlan Do-Re-Mi


Koirat vasemmalta alkaen Hossing Piper (3xVOI 1) Hossing Pax (VOI 1) Fi K&A VA & A VA-H Fieldlan Eager, FI K&JVA Fieldlan Elovena ja kaikkien emä/emänemä FI K&JVA Meryl Black Dove

Meidän kasvatustyön tuloksena cockerspanielipentueita on lähtenyt maailmalle viisi kappaletta yli kahdenkymmenen vuoden aikana. Kovin aktiivisia emme siis ole pentueita tuottamaan. Viimeisin kasvattamamme pentue on käyttölinjainen Fieldlan E-pentue, josta olemme kokonaisuudessaan erityisen ylpeitä. Sen tarina jatkuu nyt Hossing-kasvattajanimen alla.

Aktiivisia olemme olleet harrastamaan koiriemme kanssa ja kaikki perheeseen hankitut koirat ovat viettäneet meillä koko elämänsä. Jokainen koira on opettanut meille jotain uutta ja laajentanut näkökulmia. Siitä olemme niille jokaiselle kiitollisia.

Olemme laajentaneet koiraharrastuksen näkökulmaa myös palveluskoiraharrastuksen kautta. Saksanpaimenkoiramme "Rikin" VK3 JK2 Daushaufen Xander kanssa koimme monta mukavaa hetkeä sillä saralla. Lajeina viesti, jälki ja toko. Myös suojelua treenattiin, mutta kokeissa ei siinä lajissa käyty. Saksanpaimenkoirien kestävyyskokeen Riki suoritti hyväksytysti Juhan ohjaamana.

Meillä molemmilla on ylituomarioikeudet spanielien metsästys- ja taipumuskokeessa. Sen lisäksi Juhalla on ollut mejä-kokeen ylituomarioikeudet, joista hän luopui v2019.
Arvostelevana tuomarina toimiessamme olemme päässet katsomaan monen koiran ja ohjaajan koesuorituksia ns. aitiopaikalta. Se myös on erinomainen tapa oppia koirista uusia asioita ja näkökulmia.


Kommentit